Neem jij hen mee op dit grote avontuur?

Welkom bij de AquaFunDays, waarbij 8- tot 9-jarigen centraal staan! Met dit concept laten we de kinderen de 'wereld van de zwemsporten' ontdekken, door hen in aanraking te laten komen met sporten als zwemmen, waterpolo, artistiek zwemmen en schoonspringen. Al doende verwerven de waterratten nieuwe vaardigheden, maken ze vrienden en beleven ze plezier, terwijl ze zich in- en naast het water ontwikkelen.

Het water, als natuurlijk element, biedt een unieke omgeving voor het verfijnen van motorische vaardigheden. Zwemmen, waterpolo, artistiek zwemmen en schoonspringen vereisen niet alleen kracht en uithoudingsvermogen, maar ook techniek, coördinatie en behendigheid. Door deze verschillende disciplines te combineren, kunnen kinderen een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen die niet alleen van toepassing zijn in het water, maar ook in andere aspecten van het dagelijks leven.

Laten we samen duiken in dit spannend avontuur van motorische, sociale, cognitieve emotionele ontwikkeling en ontdekken hoe zwemmen, waterpolo, artistiek zwemmen en schoonspringen kunnen bijdragen aan een sterker, leniger en meer competent lichaam.

Het bruisende sportseizoen van AquaFunDays volgt een epische verhaallijn genaamd

"De heldhaftige reis door het water"

Bestaande uit 13 hoofdstukken:

  • 3 hoofdstukken zijn gekoppeld aan 'events' (zie paarse en rode blokken hieronder)
    • Toonmomenten waarbij de kinderen met veel trots kunnen laten zien wat ze al geleerd hebben
  • 10 hoofdstukken zijn gekoppeld aan een oefenperiode
    • Ontwikkeling van de kinderen door middel van verschillende motorische, cognitieve en sociaal-affectieve bouwstenen

Ook de liefde voor zwemsporten en bewegen in het algemeen trachten we in dit project naar voor te brengen.

Timemanagement

Het volledige traject duurt 1 jaar waarbij we (minimum) 2 trainingen per week aanraden. Ligt de zwemfrequentie anders in jouw zwemschool/ zwemclub? Dan kan het traject ook aangepast worden in duurtijd.

We mikken op september 2024 om het volledige traject van start te laten gaan. Intekenen kan uiteraard vroeger via aquafundays@zwemfed.be

🔥 STAY TUNED 🔥

De heldhaftige reis door het water

In een wereld waar de diepten van de oceaan nog onontdekte geheimen verbergen, begint onze heldhaftige reis door het water. Een groep avonturiers, gedreven door een ontembare nieuwsgierigheid en een grenzeloos verlangen naar ontdekking, verlaat de veilige haven om de onbekende wateren te verkennen.

De inhoud van elk hoofdstuk zal terug te vinden zijn achter de titel van het hoofdstuk. Dit wordt zo snel mogelijk verder aangevuld en toegankelijk gesteld.

🔥 STAY TUNED 🔥

1 De roep van de zee

2 De voorbereidingen

3 Het vertrek

4 De dans met de golven

5 De vriendschap van de zee

6 De ontmoeting met de hero's

7 De schat van de diepte

8 De test van moed

9 De terugkeer naar de kust

10 Kameraadschap

11 Het afscheid van de zee

12 De viering van het avontuur

13 Het nieuwe begin

Presentatie Infosessies

Heb jij de presentaties over het project gemist? Of was je erbij en wil je ze opnieuw bekijken?