Vacature(s): Coach Swim Academy

07
06

De zwemfed Swim Academy verzamelt zwemsters van 11-12 jaar en zwemmers van 12-13 jaar, die drie maal voorkomen in de top 50 van drie van de vier slagen op een 100m wedstrijd in klein bad.

Met de zwemfed Swim Academy is het de intentie om jonge zwemmers regelmatig samen te laten trainen in een andere setting dan de vertrouwde omgeving. Dit onder leiding van coaches die de generieke begeleidingsprincipes van de zwemfed hanteren op zowel sporttechnisch, inhoudelijk als didactisch- pedagogisch vlak.

Een belangrijk focuspunt binnen de zwemfed Swim Academy, is de technische ontwikkeling en vervolmaking van de vier zwemslagen en wedstrijdvaardigheden (starts, keerpunten). In deze fase van de ontwikkeling van de atleten, is het namelijk uiterst belangrijk dat het technische luik van de sport duurzaam ingeoefend en uitgevoerd wordt. Het eigen maken van een kwaliteitsvolle en duurzame technische basis zal uiteindelijk leiden tot betere groeimogelijkheden naar een hoger trainings- en prestatieniveau.

Binnen de betrokken leeftijdsgroep speelt de coach een cruciale rol in het aanreiken en bijsturen van deze technische basis en ontwikkeling. Onder meer de technische kennis, de pedagogische en didactische vaardigheden en het enthousiasme van de trainer geven vorm en inhoud aan de leeromgeving.

Wij zijn op zoek naar een aantal enthousiaste coaches om ons Swim Academy coaches-team te versterken. Lees er alles over in onderstaand document!