Zélf een VTS-opleiding organiseren

Boost je kwalificatiegraad in 2024!
03
08

De opleidingen Initiator Zwemmen en Instructeur Zwemmen worden bijna altijd in nauwe samenwerking met een zwemfed club georganiseerd. Steeds meer zwemfed-clubs erkennen de voordelen van een organisatie 'in eigen huis’: de eigen lesgevers moeten zich niet (of minimaal) verplaatsen, de praktijk-lesuren kunnen tijdens de eigen (club-)zwemlessen doorgaan, de lesplanning wordt in nauw overleg opgemaakt, enz. Bovendien bestaat de kans dat je uit de externe kandidaten naast stagairs ook enkele nieuwe lesgevers rekruteert. Last but not least: vaak worden dit soort initiatieven ook ondersteund én gewaardeerd door de gemeente: logistiek maar ook financieel.

Cursusorganisatie Initiator Zwemmen

Een cursusorganisatie Initiator Zwemmen bestaat uit 10 lesdagen (zaterdagen en/of zondagen) en duurt meestal zo’n 4 tot 6 maanden. Sinds enkele jaren behoort bovendien ook een compact georganiseerde (= in de schoolvakanties) ‘crash course’ tot de mogelijkheden. Een opleiding Instructeur Zwemmen beslaat eveneens een zestal maanden, maar is iets intensiever.

Zin in meer?

Benieuwd naar de voordelen en praktische aanpak van een VTS-opleiding zwemmen of ben je al overtuigd als kandidaat-medeorganisator? Stuur een mail naar David De Wandel.

Opgelet!

Kandidaturen (met aanduiding van begin- en einddatum, locatie en cursusverantwoordelijke) voor een cursusorganisatie in 2024 dienen ons tegen uiterlijk 31/08 te bereiken.