Wij Pestvrij

17
11

Tumult en Centrum Ethiek in de Sport (ICES) slaan de handen in elkaar om in 2023 via een wedstrijd een straf antipestbeleid te installeren in minstens één jeugdvereniging en minstens één sportclub. Dat doen ze met financiële ondersteuning van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten [en in opvolging van de oude ‘Pesten, check it out’-prijs die Tumult tot in 2021 uitreikte].

Het initiatief heet ‘Wij Pestvrij’, een toolkit én wedstrijd voor jeugdverenigingen en sportclubs. De toolkit zal gratis te downloaden zijn, maar daarop is het nog even wachten. De wedstrijd lanceren we nu al. Want we zouden graag al in de kerstvakantie de winnaars van 2023 kiezen.

Long story short

Het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) en Tumult willen een antwoord bieden voor dit probleem: “Er komt al zoveel kijken bij een engagement als trainer of jeugdleider, waar vinden we de tijd en kennis om ook samen rond pesten aan de slag te gaan?” Met ‘Wij Pestvrij’ creëren jullie een doeltreffend antipestbeleid voor jullie vereniging dat haalbaar is binnen zo’n (vrijwillig) engagement.

Wat valt er te winnen?

  • 5 begeleide workshops (min. 2 uur) t.w.v. 1.000 euro

  • Een bon voor 250 euro aan spelmateriaal
  • Last-but-not-least: een sterk onderbouwd antipestbeleid voor de toekomst

Misschien zijn jullie zelf kandidaat? Kijk dan snel op wijpestvrij.be en bespreek met jullie begeleidingsploeg of jullie dit jaar deelnemen. Deadline voor kandidaatstellingen: uiterlijk 21/12/2022.