De specifieke doelgroep van de Vlaamse Jeugd Talent Challenge bestaat uit meisjes en jongens van 11 (geboren in 2013) t.e.m. 14 (geboren in 2010) jaar. De deelname wordt bepaald d.m.v. rankings per leeftijd, op basis van World Aquatics-punten (FINA) op de 400m vrije slag en 200m wisselslag. De 48 hoogst geplaatsten van elk leeftijdsjaar mogen deelnemen aan één van dé hoogtepunten van het Vlaamse zwemseizoen.

Om de veelzijdige ontwikkeling in deze leeftijdsgroepen te stimuleren, zal er tijdens de 'VJTC' gezwommen worden in meerkampvorm. Dat wil zeggen dat er enkel prijzen zullen uitgereikt worden voor het algemeen klassement. Dit klassement wordt opgemaakt a.d.h.v. vijf wedstrijdnummers, afhankelijk van het geslacht en de leeftijd.

Aanvraag afwezigheidsattest

De Vlaamse Jeugd Talent Challenge gaat door op vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de meeste kinderen en jongeren is dit een schooldag. Wie graag een attest wil als bewijs van deelname aan (een van) deze kampioenschappen, kan zijn/haar naam doorgeven via het volgende formulier.