Leren Zwemmen: praktische leidraad (incl. digitale aanvulling)

Leren Zwemmen: digitale aanvulling

Video

‘Leren Zwemmen: praktische leidraad’ is een gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk hulpmiddel om kinderen op een verantwoorde en beproefde manier te leren zwemmen. Dit volgens een eigentijdse ontwikkelingsvisie: door een speelse en veelzijdige kennismaking met het water, elk kind veilig en vaardig maken in minimaal één officiële zwemslag.

De leidraad is het resultaat van een jarenlang verbeterproces in en naast het zwembad, waartoe de aanzet werd gegeven door de herwerking van de opleiding Initiator Zwemmen (zwemfed en Vlaamse Trainersschool, Sport Vlaanderen) en de oprichting van de Antwerpse Zwemschool (zwemfed en Sporting A). Onze ambitie: de doelstellingen van het waterwennen, veilig zwemmen en genormeerd zwemmen vertalen in oefenstof, uitgewerkt in vijf lessenreeksen van elk 10 lessen. De specifieke opbouw van de lessen en de koppeling aan de volledige zwembrevettenlijn van Lokaal Netwerk Sportbeleid (NLS) maken van ‘Leren Zwemmen’ een uniek en veelzijdig product, dat in alle contexten kan worden gebruikt (school, club, en privé).

‘Leren Zwemmen’ biedt enerzijds een houvast voor elke beginnende lesgever die op zoek is naar een kwalitatieve en beproefde methode om kinderen te leren zwemmen. Anderzijds biedt ‘Leren Zwemmen’ de meer ervaren lesgever heel wat nieuwe inspiratie. Bovendien laat de leidraad ruimte voor het leggen van persoonlijke accenten alsook voor aanpassingen in functie van de meest uiteenlopende lesvariabelen zoals groepsgrootte, infrastructuur, tijd, enz.

Eind 2021 werd de tweede editie gelanceerd met heel wat nieuwigheden, waaronder de digitale aanvulling. Een laagdrempelig en gebruiksvriendelijk hulpmiddel om kinderen te leren zwemmen vraagt immers om een digitale toepassing die thuis of langs het bad kan gebruikt worden op een smartphone, tablet of pc. Deze digitale aanvulling bevat, bovenop de gedetailleerde lesvoorbereidingen en lesfiches uit het boek, maar liefst 400 clips die de oefenstof uit 'Leren Zwemmen: praktische leidraad' helder in beeld brengen (zowel boven water, onder water als met behulp van close-ups).

Zo handig en snel werkt het:

  • Inloggen op de website kan via www.zwemfed.be/user met je gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.
  • Via 'Welkom' rechts boven ga je naar de online digitale aanvulling.
Welkom - Leren zwemmen
  • Door middel van een keuzelijst navigeer je snel naar de oefenstof van de les of lessenreeks die je wenst te bekijken. Je kan natuurlijk ook altijd zoeken op trefwoord (bv. adem, benen, drijven, etc.).
  • Je klikt op de miniatuurweergave of titel van de oefening, waarna deze onmiddellijk opent in een hoge-resolutie Vimeo videoclip van 10-30s.
Digitale aanvulling

OPGELET: Voor het gebruik van de digitale aanvulling is registratie op zwemfed.be vereist. Je hebt één jaar toegang tot de digitale aanvulling vanaf datum van aankoop. Na één jaar kan je deze indien gewenst vernieuwen aan voordeeltarief.

Koos je ervoor om het boek op te halen?

Ons adres: Vlaamse Zwemfederatie vzw, Burg. Maenhautstraat 100 - 102, 9820 Merelbeke

Bestelbon opmaken?

Officiële naam: Vlaamse Zwemfederatie vzw
Adres: Burg. Maenhautstraat 100-102, 9820 Merelbeke
Iban: BE86 2900 1894 7050
BIC: GEBABEBB
Ondernemingsnummer: BE0417.958.944

Referentie

De Wandel, D., Vandamme, G., & Van Bruyssel, K. (2021). Leren Zwemmen: praktische leidraad (2de ed.). Vlaamse Zwemfederatie vzw. ISBN 978–94–644–4012–6