Nog beter verzekerd dankzij Arena NV!

Na overleg met onze jarenlange partner op vlak van verzekeringen, ‘Arena verzekeringen’, werden een aantal zaken toegevoegd in het voordeel van jouw club en leden:

  • Elk bij de zwemfed aangesloten lid is verzekerd voor het beoefenen van zwemmen, artistiek zwemmen, schoonspringen en waterpolo. Daarnaast ook bij activiteiten die gericht zijn op de instandhouding van de conditie: bosloop, fitness, jogging en wandelen. Dit geldt zowel in federaal- als in clubverband, in binnen- en buitenland;
  • De gestelde waarborgen gelden voor alle door het RIZIV erkende prestaties - na tussenkomst van de mutualiteit gedurende max. 2 jaar 150%;
  • De gestelde waarborgen voor tandprothesekosten verhogen:
    • Van €600 naar €1000 per ongeval
    • Van €150 naar €300 per tand
NV Arena

De zwemfed sloot een overeenkomst met SABAM

Dankzij deze overeenkomst, die alle zwemsporten en - takken overkoepelt, hoef je vanaf nu voor geen enkele sportieve gelegenheid nog een SABAM-melding te maken. Ook de bijhorende bijdrage hoef je dus voortaan niet meer op te hoesten.

Zorg je er wel voor dat we de correcte gegevens van jouw club ontvangen?

SABAM

Veelgestelde vragen

Geldt SABAM voor clubs met een eigen kantine?

Zolang dat dit geen publieke ruimte is (clublokaal), valt dit onder het contract van de zwemfed.

Wat als het eetfestijn in eigen kantine plaats vindt?

Dit moet doorgegeven worden aan de zwemfed via info@zwemfed.be.

Wat als er na de training in het eigen lokaal iets gedronken wordt?

Zolang dat dit geen publieke ruimte is (clublokaal), valt dit onder het contract van de zwemfed.

Wat als er een organisatie is en nadien wordt de kantine van de club gebruikt voor het nuttigen van drank (bij de organisatie)?

Zolang dat dit geen publieke ruimte is (clublokaal), valt dit onder het contract van de zwemfed.

Wat als er een organisatie is met optreden van muzikanten/dj?

Vanaf het geluid luider gezet wordt voor dans of optreden valt deze buiten ons contract en moet de club dit zelf aangeven bij SABAM.

Sportspay: administratie trainers en vrijwilligers

De zwemfed gaat een samenwerking aan met SD Worx om ‘SportsPay’ tot bij jou in de club te brengen. Dit biedt namelijk een perfect antwoord op de ‘kopzorgen’ die komen kijken bij het correct en eenvoudig beheer van vergoedingen voor vrijwilligers en verenigingswerkers in amateursportclubs.

Als club die aangesloten is bij de zwemfed, geniet je bovendien van een korting op de normale jaarlijkse bijdrage. SportsPay kent én spreekt de taal van de sportclubs. Om clubs een zo efficiënt mogelijke ervaring aan te bieden, houdt SportsPay zich up-to-date omtrent de steeds veranderende sportwetgeving. Zo kan jij je als clubbestuurder blijven focussen op de werking van de club. Sportspay is een online toepassing die gericht is op het ondersteunen van clubs bij het beheren en uitbetalen van vrijwilligersvergoedingen en verenigingswerkers.

Het geeft je niet enkel een duidelijk overzicht van je uitgaven, maar het neemt ook een groot deel van de wettelijke verplichtingen over!

Sportspay

Korting bij reddersbijscholing

Zwemfed-leden kunnen, dankzij de samenwerking met onze partner, de RedFed, aan voordeeltarief (40 euro i.p.v. 55 euro) deelnemen aan de reddersbijscholingen. Om dit te bekomen, moeten er twee stappen doorlopen worden:

Duid in Assist alle personen die over een diploma Hoger Redder beschikken aan via het onderdeeltje 'Diploma’s' aan in Assist. Elke maandag worden alle leden (die geregistreerd zijn met een Hoger Redder diploma in Assist) bij de RedFed ingegeven. Op die manier zijn deze leden geregistreerd bij de RedFed en kunnen ze genieten van het voordeeltarief

Redfed

Multiskillz for Swim®

Multiskillz for Swim® is GRATIS beschikbaar voor zwemfed-leden met een VTS lesgevers- of trainerskwalificatie (minimaal Initiator, ongeacht de discipline). Maak nu jouw account aan en ontdek de oefenstof op het Multiskillz for Swim® platform.

Multiskillz for Swim® is een unieke methode die kinderen de kans geeft om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen in het water, zonder dat ze dit als een les of training beschouwen. Het is een aanvullende manier van leren bewegen met een hoog fungehalte (en met oog voor de totaalontwikkeling van kinderen), die in de zwemschool(-werking) kan worden geïntegreerd.

Multiskillz for Swim®