Verslag Vlaams Mastercriterium 2023

15
07

Zaterdagavond organiseerde de zwemfed voor de derde maal een wedstrijd voor Masterzwemmers. Niet zo veel zwemmers waren op de afspraak aanwezig. De aanwezige zwemmers waren echter wel heel tevreden.

We zagen dat een aantal van de Masters die binnenkort vertrekken naar het WK in Japan, deze wedstrijd gebruikten als voorbereiding. Zo zwom David Witteboon (MZVA) een knappe tijd op de 400m vrije slag. Zijn oorspronkelijk doel lag nog een tikje sneller maar deze tijd biedt zeker en vast perspectieven voor in Fukuoka. Soetkin Janssens (ZORO) en Kathy Van Lindt (CNSW) testten ook hun vorm.

Daarnaast was het fijn om te zien dat STZC, dat voor de eerste maal deelnam aan het Wintercriterium, aan de start stond met verschillende zwemmers. Ook TSZ (net opgestart met een (pré-)masterwerking) was van de partij.

De prestatie van de dag kwam echter van een bekende in de masterwereld. Joke De Temmerman kreeg met de Italiaan Marco Dionisi serieuze tegenstand voorgeschoteld op de 200m schoolslag. Ze trok zich hieraan op en verbrak haar eigen Belgisch record. De nieuwe toptijd is nu 02:58,92.