Verslag Herfsttornooi Waterpolo

14
11
Verslag herfsttornooi

Zwemfed organiseerde op 1 november zijn eerste Herfsttornooi Waterpolo. Echt nieuw was het concept niet, in het verleden was het interprovinciaal tornooi een vaste waarde binnen de waterpolo community.

Dit tornooi werd steeds gesmaakt en de ‘oude garde’ sprak met de nodige nostalgie over dit tornooi. Daarom werd het evenement in een nieuw kleedje gestoken en namen de U13 en U15 jongens en U14 en U17 meisjes uit de provincie Antwerpen, Vlaams-Brabant & Brussel samen met Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen aangevuld met de jeugdploegen van de FFBN deel.

Het werd een drukke dag met maar liefst 30 matchen op 7,5u tijd zeer deskundig geleid door de scheidsrechters van dienst. Er werd gestreden om de eer van ‘beste regio’ en, ere wie ere toekomt, West-Vlaanderen was zowel bij de U13 als de U15 oppermachtig. Ook de Ligue Francophone kwam met een stevig U13 team en werd in die categorie tweede met één verliesmatch. De regio Vlaams-Brabant & Limburg verdiende brons. De runner-up bij de U15 werd Oost-Vlaanderen, gevolgd door de Ligue Francophone.

Wie zeker en vast een speciale vermelding verdienen zijn onze meisjes/dames. Zij verloren weliswaar (de sportlogica werd ook hier gerespecteerd) hun vijf matchen, maar sommige jongensploegen hadden het toch niet onder de markt. Vooral de U17 meiden verkochten hun huid heel erg duur en konden rekenen op het respect van hun mannelijke tegenstanders. Ook de U14 meisjes deden hun uiterste best, maar zij hadden toch wat meer last met de fysieke verschillen tussen de jongens en de meisjes. Maar geen nood, de zwemfed rekent erop dat het project ‘meer meisjes naar het waterpolo’ een hoge vlucht zal nemen en dat de meisjes daardoor hun capaciteiten verder zullen ontwikkelen.

Het volledige podium ontving een medaille en de meisjes werden eveneens beloond met een oververdiende gouden medaille.

We kijken alvast uit naar het volgende event op 28 december.