Verbeter je resultaten door een perfecte stijl

Om snel te zwemmen zonder je spieren en ademhaling teveel te belasten is een goede zwemstijl aangewezen.
Begin je met triatlon, heb je geen achtergrond in competitiezwemmen en ben je toch ambitieus naar tijden toe, dan is het noodzakelijk om je crawl bij te schaven.

Triatleten

Dat doe je best bij een zwemclub, waar ervaren en opgeleide trainers je op weg zetten. Zoek hier naar een club in je buurt en vraag naar een cursus start to crawl, conditiezwemmen of techniekvervolmaking, naargelang je niveau. Deze lessenreeksen werden door de Zwemfed speciaal opgezet om soepel, krachtig en snel de slag tot in de finesses te leren. Je kan deze lessenreeksen ook zelf doornemen, maar evident is dat niet. Zwemmen is immers een bijzonder technische sport.

Is je zwemstijl naar behoren en heb je ooit op een gevorderd niveau gezwommen, maar lukt het je momenteel niet om een kilometer naar te zwemmen zoals je dat zou willen, dan kan je onze trainingsschema's gebruiken. Je vindt meerdere voorbeelden op onze pagina baantjeszwemmen, maar specifiek voor lange afstand van 1 tot anderhalve kilometer download je dit zwemschema.

Glijd je al soepel door het water, maar wil je toch een grondige analyse van je plus- en minpunten en je stijl optimaliseren, dan kan je terecht in ons topsportcentrum. Tijdens een Swim Analytics techniekanalyse word je getest door een professionele coach van ons topsportteam, die je stijl o.m. via onderwaterbeelden tot op het bot analyseert en je waardevolle tips geeft om hiermee aan de slag te gaan. Een must voor elke ambitieuze atleet.