SwimAnalytics

SwimAnalytics

SwimAnalytics BVBA is het beeldopname en analysecentrum van de Vlaamse Zwemfederatie in het topsporttrainingsbad van het Olympisch Wezenberg zwembad in Antwerpen. De opnames gebeuren door analist Stijn Corten met behulp van 10 high speed camera's waardoor beeldopnames vanuit verschillende camerastandpunten mogelijk zijn.

Bovendien is er nog een mobiel systeem dat de volledige 50m kan opnemen onder- en boven water. Omdat meerdere camera’s synchroon de beweging opnemen is het mogelijk om deze langs verschillende aanzicht punten te evalueren.

In samenspraak met de coach kan men verschillende soorten opnames zoals start-, keerpunt-, en techniek analyses reserveren met bijhorende telkens de verschillende tijd- en feedback parameters. Na de opname is het mogelijk om meteen in het zwembad feedback te geven. Hierbij kan de coach op zeer snelle basis in interactie gaan met zijn of haar zwemmer.

Reservaties bij SwimAnalytics gebeurt telkens in blokken van 30 min waarbij je meerdere blokken na elkaar kan reserveren. Binnen de gereserveerde tijd kan er gewerkt worden op vraag van de coach/atleet. De betaling is van toepassing op de tijd en niet op de soort opnames die afgenomen worden. Het soort opnames bepaalt wel het aantal zwemmers dat per half uur kan deelnemen. Samengevat:

  • Enkel beeldopnames: 6 zwemmers per half uur met telkens 4 opnames per zwemmer
  • Beeldanalyses + basisanalyse: maximaal 2 zwemmers per half uur met telkens 2 opnames per zwemmer
  • Beeldopnames + uitgebreide analyse + remediëring ter plaatse: maximaal 1 zwemmer per half uur

Prijzen:

  • 80 euro per half uur voor een club of zwemmer aangesloten bij de Vlaamse Zwemfederatie
  • 120 euro per half uur voor externe atleten/clubs

Meer info op: