MISSIE - wat doen we?

De Vlaamse Zwemfederatie promoot in Vlaanderen en Brussel de zwemsporten als één van de gezondste en langst beoefenbare sporten die bestaan.

Ze houdt zich bezig met de omkadering en ontzorging van alle clubs en zwemmers die (leren) zwemmen, waterpolo spelen, open water zwemmen, artistiek zwemmen, schoonspringen en aquafitness beoefenen op alle niveaus: recreatief, competitief en topsport, individueel, in team- en clubverband.

VISIE - wie willen we zijn?

De zwemfed wil behoren tot de top 5 van grootste sportfederaties.

Zij draagt het plezier en de troeven van de zwemsporten uit door te focussen op het mentale en fysieke welzijn en de levensnoodzakelijkheid van het zwemmen voor iedereen, ongeacht leeftijd, gender en maatschappelijk-sociale context. Daarbij is meer en betaalbaar zwemwater nodig. De zwemfed streeft er eveneens naar om een vaste medailleleverancier te zijn door middel van een wetenschappelijk onderbouwd, gedragen en innovatief topsportprogramma en omkaderd door een gepassioneerd team.

Missie, visie, waarden

WAARDEN

  • Warm welkom: we staan met open armen klaar voor iedereen: op kantoor, in de clubs, in de zwemscholen en overal waar we aanwezig zijn.

  • Verbinding: we werken samen met alle sporten, alle clubs en alle individuen die dat willen.

  • Veiligheid: we houden het altijd en overal veilig, bij ons ben je beschermd en leer je overleven.

  • Uitmuntendheid: we willen excelleren, streven naar de grootste efficiëntie, we hechten veel belang aan (bij)scholing en verwerken nieuwe inzichten in onze aanpak.

  • Passie: we houden van wat we doen en stralen dat ook uit.

  • Ambitie: we willen vooruit, zijn ambitieus en on-Vlaams zeker van het belang en de toekomst van de sporten die we vertegenwoordigen.

  • Fun: we beleven plezier aan onze sport.