Geef je contactgegevens bij de zwemfed een update

En blijf up-to-date!
29
03
Geef je contactgegevens bij de zwemfed een update en blijf up-to-date!

De zwemfed zet vol in op correcte dataverwerking. Daarvoor hebben we de meest recente contactgegevens van álle leden nodig.

Waarom?

Omdat we onze leden op die manier makkelijker, sneller, correcter, ecologischer en persoonlijker kunnen bereiken. Alleen maar voordelen dus!

De zwemfed gebruikt voor het beheer van deze persoonsgegevens al meer dan 10 jaar de administratietool Assist.

Wanneer?

In de komende weken zullen alle leden van de zwemfed een mail krijgen die afkomstig is van een '@zwemfed.be' e-mailadres. Mails die verzonden worden vanuit dit e-mailadres zijn effectief afkomstig van de zwemfed.

Bovenaan de e-mail zal het logo van de zwemfed én van de eigen club terug te vinden zijn.

Bezorgde leden?

Indien jullie vragen krijgen van bezorgde leden, kunnen jullie als antwoord een link bezorgen naar dit nieuwsbericht.

Wat kan je als club doen?

Je kan dit bericht via je eigen kanalen verspreiden. Je kan ook helpen door zoveel mogelijk e-mailadressen van leden te registreren in Assist. Alvast bedankt voor je hulp en medewerking!

MijnAssist

Het formulier in MijnAssist is opgedeeld in 2 delen:

  • Het bovenste deel bevat de naam, het adres, de contactgegevens en extra gegevens (naam, adres, geboortedatum, gender, e-mailadres en telefoon). Indien deze gegevens aangepast worden door het lid, dan worden deze gegevens onmiddellijk aangepast zowel in de bestanden van de zwemfed als bij de club. Hiervan zal Assist nog een overzicht plaatsen op het startscherm van de club, zodat de club kan nakijken welk lid welke gegevens al dan niet heeft aangepast. De club zou dan kunnen beslissen deze gegevens voor een bepaald lid opnieuw te gaan wijzigen.
  • Het tweede deel bevat de gegevens van de activiteiten die dit lid in één of meerdere clubs doet. We halen deze informatie uit Assist en dus uit de gegevens die de clubs in Assist hebben ingesteld, maar dit is ‘eenrichtingsverkeer’. Indien een lid hier een aanpassing doet, dan worden deze aanpassingen weliswaar bewaard, maar énkel binnen de bestanden van de zwemfed. Er gebeuren hiervoor geen aanpassingen in de Assist-omgeving, noch van de clubs en dus noch van zwemfed. Anders gezegd: dit is dus puur als controle bedoeld en als eventuele extra informatie voor de zwemfed. Van dergelijke aanpassing zal géén melding opgenomen worden op het startscherm van de club. Het is aan de zwemfed om te bepalen wat we doen met afwijkende informatie. Bijvoorbeeld: als een lid aangeeft niet meer lid te zijn van een club, maar deze staat blijkbaar nog steeds in Assist als lid, dan zouden wij contact kunnen opnemen met de club met de vraag of deze informatie klopt.