EK Zwemmen - dag 7

Geen Vlamingen meer aan de start, Valentine naar de finale
17
08

Op de laatste dag van (het zwembadgedeelte van) de Europese Kampioenschappen zwemmen in Rome, kwamen geen Vlaamse zwemmers meer aan de start. De drie Waalse meisjes die nog aan de start kwamen van de 400m vrije slag deden het echter wel goed.

Lucie Hanquet wist bijna een seconde sneller te zwemmen dan tijdens de BK van enkele weken geleden. Met 4.16.89 staat er nu een mooie besttijd op de tabellen. Alisée Pisane, dia al twee maal 1500m achter de rug heeft, bleef nipt boven haar besttijd maar haar 4.16.84 mocht zeker en vast ook gezien worden. Zo eindigen deze dames respectievelijk op een mooie 15e en 14e plaats.

Voor Valentine Dumont was het 'derde keer, goede keer'. Op de 100- en 200m vrije slag viel ze nog nipt buiten de finales. Op de 400m was het nu wel raak. Met haar tijd (4.11.27) mocht ze met de zesde tijd aan de start van de finale verschijnen. Tijdens die finalesessie kreeg ze uiteraard het gezelschap van Florine Gaspard, die zich op dinsdag al wist te plaatsen voor de finale van de 50m schoolslag.

In die finale eindigde Florine 8e, met een tijd die iets trager was dan in de halve finale. Valentine was wel wat sneller dan in haar reeks 's ochtends. Haar tijd (4.10.51) bracht haar naar plaats 7.

Daarmee werd dit EK in het zwembad in schoonheid afgerond. Vrijdag komt Logan Vanhuys in actie op de 10km in open water.

foto: BELGA