Kalender

U bent hier

Kalender

Wedstrijdkalender september 2020 - juli 2021

kalender (.xls) - update 20/11/2020

Indien er aanvragen tot wijzigingen zijn of wedstrijden die worden afgelast, dan moet dit onmiddellijk doorgegeven worden aan de desbetreffende provinciaal verantwoordelijke, deze moet op zijn beurt de VZF op de hoogte stellen. 

Planning en opmaak van het wedstrijdseizoen en kalenders

De VZF zal de data voor wedstrijden op Vlaams en Belgisch niveau (FSC, VJK, VK, VZC, BK 25m, BK Open, BK Categorieën) in maart communiceren. Tijdens deze wedstrijden mogen geen andere wedstrijden georganiseerd worden.

Voor 1 juni hebben de provinciale besturen de kalender binnen hun provincie aangevuld en opgestuurd naar de VZF. De VZF zal deze kalenders samenvoegen en de algemene kalender voor het seizoen dat volgt kenbaar maken op de website.

Voorschriften provinciale kampioenschappen (PK)

  • De PK zullen plaatsvinden tussen het 2de weekend van oktober en het weekend voor het BK 25m.
  • Het volledige wedstrijdreglement wordt door de afzonderlijke provinciale besturen opgemaakt (limieten, beperking aantal starten, samenstelling aflossingen, programma, medailles, …)
  • Deelname van de 10-jarigen zal beperkt blijven tot 200m wissel en 400m vs. Dit laat deze zwemmers toe om limieten te zwemmen voor deelname aan de VJTC.
  • De weekends van een PK zijn beschermd binnen de provincie, dit wil zeggen dat er geen andere wedstrijden mogen plaatsvinden op het weekend(s)/wedstrijddag dat er een provinciaal kampioenschap plaats zal vinden binnen de provincie.
  • Indien er Provinciale Kampioenschappen plaats vinden in een bepaalde provincie, mogen clubs op die dag(en) uit die Provincie niet deelnemen aan wedstrijden in een andere provincie.

Voorschriften wedstrijdkalender provinciaal niveau

  • De provinciale kalender zal worden vastgelegd door de provincies (in overleg met de clubs).
  • Voorwaarden voor organisatie wedstrijden op provinciaal niveau:

     - Wedstrijden van maximum 2 dagen, bij voorkeur minder.

     - Max. wedstrijdduur per halve dag: 4u.

     - Avondwedstrijden met jeugdzwemmers moeten ten laatste voor 22u eindigen.