Brigitte Becue nieuwe elite coach zwemfed

28
08

De Vlaamse Zwemfederatie heeft Brigitte Becue aangesteld als haar nieuwe elite coach. Ze zal onder andere de elite zwemmers in Antwerpen begeleiden, de volgende Olympiade (mee) voorbereiden en een belangrijke rol spelen binnen de topsportwerking.

Takenpakket

Een eerste belangrijke taak van Becue wordt dus het begeleiden van de elite zwemmers in Antwerpen richting de belangrijke internationale tornooien, waaronder de Olympische Spelen van Parijs 2024. Daarnaast zal ze ook de volgende Olympiade voorbereiden.

Ze zal ook onder leiding van algemeen manager en technisch directeur Lode Grossen en samen met de andere coaches de ontwikkeling van alle atleten in de topsportwerking mee opvolgen en sturen.

Kennis en ervaring

“We kijken uit naar de samenwerking met Brigitte Becue. Ze heeft absoluut de nodige kennis en ervaring als coach, maar kan ook bouwen op een lange carrière als topsportster.”, aldus Lode Grossen. “We blijven uiteraard ook de samenwerking met de FFBN verder zetten met het nationaal project”, gaat hij verder.

Ook Becue zelf heeft de blik op de toekomst: “Ik kijk er naar uit om deze talentvolle, gemotiveerde zwemmers te begeleiden, hen te doen geloven in zichzelf en hen zo te helpen om te presteren op het maximale van hun kunnen.”

Rijke zwemcarrière

Als zwemster nam Becue zelf vier maal deel aan de Olympische Spelen (1988, 1992, 1996 en 2000). Ze behaalde daarbij tweemaal een finaleplek. Daarnaast behaalde ze brons op het WK 1994, werd ze driemaal Europees kampioen op de lange baan en tweemaal op de korte baan.

Als coach was ze tot en met 2014 al werkzaam als jeugdcoach bij de Vlaamse Zwemfederatie. De voorbije drie jaar was ze hoofdcoach bij zwemclub Leuven Aquatics.