Afscheid van twee topvrijwilligers

Bedankt, Freddy en Jef!
22
12

Freddy De Bruyne

West-Vlaming Freddy De Bruyne doorliep de voorbije 31(!) jaar zowat alle mogelijke officialfuncties: TAK, JP, JF, SP, SF, K en KP. Bovendien leidde hij heel wat officials op als lesgever en examinator van TAK-opleidingen.

Daarnaast was hij ook actief in de regio West-Vlaanderen. Hij was er secretaris en voorzitter van het Provinciaal Bestuur, afgevaardigde voor West-Vlaanderen binnen de KBZB-Propagandacommissie en verantwoordelijk voor de verkoop van de KBZB-Zwembrevetten in Oost- en West-Vlaanderen. Ook was hij als gemandateerde van het Vlaams Sportcomité Wedstrijdzwemmen verantwoordelijk voor de goedkeuring van de voorprogramma’s voor de zwemmeetings in West-Vlaanderen.

Jozef 'Jef' Hufkens

Jozef “Jef” Hufkens begon zijn carrière als official in Antwerpen. In het binnenbad werkte hij zich op tot Kamprechter provinciaal en ook buiten de Antwerpse grenzen leidde hij meerdere grote wedstrijden in goede banen. (Intimi wisten ons te vertellen dat hij de Franse taal leerde op het BJK in Mol (dans l’arbre...?)).

Jef was ook altijd al een grote voorvechter van het Open Water Zwemmen en daar kon de federatie - meer dan 25 jaar - rekenen op zijn tomeloze inzet en expertise als voorzitter van de Vlaamse Open Water Commissie en als Federale Kamprechter open water.

Helemaal uit het zwemmen zal Jef niet verdwijnen. Bij ZGEEL kan men immers nog steeds op hem en zijn vrouw Myriam rekenen. Daarnaast zullen we zelf ook graag Jef aan zijn belofte houden dat we hem nog regelmatig op Open Water wedstrijden zullen mogen verwelkomen.

Merci, Jef en Freddy!

Beide heren zullen uiteraard nog in de bloemetjes gezet worden, maar langs deze weg wil de Vlaamse Zwemfederatie Freddy en Jef graag van harte bedanken voor de vele jaren van tomeloze inzet. We wensen jullie het allerbeste toe voor de toekomst en hopelijk tot ziens, bij (zwem)gelegenheid.