Vlaamse Kampioenschappen

Vlaamse Kampioenschappen

Inschrijvingsmodaliteiten

Vlaamse Kampioenschappen: vrijdag 1 (volledige dag), zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019
Organisator: Vlaamse Zwemfederatie
Zwembad: Wezenberg, Desguinlei 17-19, 2018 Antwerpen - 50m bad, 8 banen, elektronische tijdopname, diepte: 3.85m - 2.25m, temperatuur 26-27°C

Brief VZF voor vrijdag Vlaamse Kampioenschappen

De Vlaamse Kampioenschappen starten op vrijdag 1 maart 2019. Om alle zwemmers de mogelijkheid te geven om ook op vrijdag deel te nemen, voorziet de VZF een officieel schrijven dat gebruikt kan worden om in de scholen vrijaf te vragen.

Presale tickets

Bestel nu reeds je tickets aan een voordelig tarief!
De tickets worden per e-mail toegestuurd van zodra de betaling in orde is.

  Kassa

  • dagticket: €15
  • 2 dagen: € 25
  • 3 dagen: €40

  -14 jarigen

  • gratis

  +60 jarigen

  • dagticket: €10

  Programamboekje

  Aan de kassa zal er een beperkt aanbod worden verkocht.

  Inschrijvingen

  • Wedstrijdprogramma
  • Limiettijden
  • De inschrijvingen dienen te gebeuren via het programma SPLASH en dienen vergezeld te worden van volgende gegevens:
   • Inschrijvingslijst met datum en plaats waar tijd gezwommen werd (Overzicht op namen)
   • Nominatieve namenlijst
   • Lenex file

  Alle documenten dienen via mail opgestuurd te worden naar pascale.verbauwen@zwemfed.be. Een ontvangstbevestiging van de Vlaamse Zwemfederatie wordt toegestuurd als bewijs van inzending

  • Uiterste datum van inschrijving:
   11/02/2019 voor 09u00 voor de 800m vrije slag en de 1500m vrije slag
   22/02/2019 voor 09u00 voor alle andere individuele nummers en aflossingen
  • limiettijden moeten gezwommen worden tussen 1 januari 2018 en uiterste inschrijvingsdatum.
  • De inschrijvingen worden, na de inschrijfdatum, ter controle op de website geplaatst.

  Reglement

  1.De Vlaamse Kampioenschappen (VK) zullen plaatsvinden in het eerste kwartaal van elk jaar

  2. Aan de VK kunnen zwemmers deelnemen die in het bezit zijn van een competitievergunning bij een club, aangesloten bij de Vlaamse Zwemfederatie of de FFBN.  Buitenlandse clubs, waarvan hun federatie aangesloten is bij de FINA, kunnen eveneens deelnemen.

  3. De VK staan open voor zwemmers vanaf 15 jaar bij de meisjes en de jongens.

  4. Op het programma van de VK worden, zowel voor de heren als de dames, volgende nummers gezwommen:

  Vrije slag: 50m - 100m - 200m - 400m - 800m - 1500m
  Rugslag: 50m - 100m - 200m
  Schoolslag: 50m - 100m - 200m
  Vlinderslag: 50m - 100m - 200m
  Wisselslag: 200m - 400m
  Aflossing: 4 x 100m Vrije slag
  Aflossing: 4 x 100m Wisselslag
  Aflossing: 4 x 100m Vrije slag (mixed)
  Aflossing: 4 x 100m Wisselslag (mixed)

  5. Alle wedstrijden, behalve de 800m heren en de 1500m vrije slag dames en de aflossing, worden gezwommen met reeksen en finales.  De 800m vrije slag heren en 1500m vrije slag dames worden beperkt tot 1 reeks, deze reeks wordt in de voormiddag geprogrammeerd.
  De 800m vrije slag bij de dames en de 1500m vrije slag bij de heren worden beperkt tot maximaal drie reeksen, waarvan de snelste reeks tijdens de finalesessie zal gezwommen worden.

  6. Zwemmers die tijdens de reeksen de limieten niet zwemmen komen niet in aanmerking voor de finales.

  7.De OPEN- finales (A en B) worden gevormd door de zestien snelste tijden in de reeksen, over alle categorieën heen. Waarbij gewaarborgd 14 zwemmers met de Belgische nationaliteit en een vergunning bij de VZF/FFBN kunnen deelnemen. 
  B- finales worden enkel gezwommen wanneer minstens 24 zwemmers voor de betreffende wedstrijd zijn ingeschreven.

  8. Alle zwemmers, ook de zwemmers die enkel aflossingen zwemmen, dienen bij het afsluiten van de inschrijvingen, nominatief ingeschreven te worden.
  Procedure: op te geven in TeamManager als – “Wedstrijden” – “Estafette inschrijvingen bewerken F5” – ploeg ingeven en naam invullen.     

  9. Zwemmers, die aan de individuele nummers deelnemen dienen te voldoen aan de limieten, jaarlijks bepaald door de VSC- Zwemmen.  Er zijn limiettijden per leeftijdsjaar. Deze limiettijden dienen gezwommen te zijn in een 50 meter bad voor de uiterste inschrijvingsdatum (zie punt 10).

  10. De zwemmers dienen ingeschreven te worden met een reëel gezwommen tijd in een 50m-bad. Tussentijden worden niet aangenomen als inschrijftijden. Enkel de inschrijftijden, gerealiseerd in de periode vanaf 01 januari van het voorgaand jaar tot en met de uiterste inschrijvingsdatum (11/02/2019 voor de Lange Afstand nummers en 22/2/2019 voor alle andere nummers) worden aangenomen.

  11. Aan de aflossingen kan per club, één BELOFTEN-ploeg (15-17 bij de meisjes en 15-18 bij de jongens) en één ploeg in de open categorie (15 jaar en ouder) deelnemen. Voor de aflossingen zijn er geen limiettijden.
  Een ploeg ingeschreven in de OPEN-categorie moet bestaan uit minstens 1 zwemmer/zwemster van de categorie 18+ bij de dames en 19+ bij de heren.

  12. Enkel zwemmers met de Belgische nationaliteit en een vergunning bij de VZF, kunnen Vlaams Kampioen worden. De titel van ‘Vlaams kampioen’ categorie 15-16, 17-18 en 19+ wordt uitgereikt in de reeksen. Op het podium tijdens de ochtendsessies worden drie medailles voor de drie snelste zwemmers aangesloten bij een VZF-club uitgereikt, waarbij de winnaar de titel van Vlaams kampioen wordt toegewezen.

  13. Zwemmers met een dubbele nationaliteit, dienen in het bezit te zijn van hun Belgische identiteitskaart en dienen deze, vóór aanvang van de wedstrijden, ter controle voor te leggen aan het jurysecretariaat.

  14. Aan de winnaar van de A-finale, ongeacht de buitenlandse nationaliteit of vergunninghouder bij de FFBN, wordt een geldprijs overhandigd onmiddellijk na elke gezwommen A-finale. Er is geen podium voor de nummers twee en drie van de A-finale.

  15. Voor de aflossingen zijn er 2x drie medailles voorzien, drie medailles voor de categorie 15-17 bij de meisjes en 15-18 bij de jongens en drie medailles voor de Open categorie.

  16. De huldiging van de podiumceremonies gebeurt volgens een vooropgesteld schema, dat op het programma zal worden weergegeven. De zwemmers dienen hun medaille persoonlijk te komen afhalen tijdens de medaille uitreiking. Niet afgehaalde medailles blijven eigendom van de organisatie.

  Officials

  • Via TeamManager de namen ingeven van de officials die per sessie zullen fungeren.
  • Het aantal officials per sessie moet conform zijn met  het aantal zwemmers voor diezelfde sessie (aantal volgens de geldende reglementering of zie pag. 41/51 van de FINA/VZF sportreglementen) De boetes voor “tekort” aan officials wordt berekend per sessie.
  • De leden van de hoofdjury tellen NIET mee als fungerende officials voor hun club.
  • De officials welke aangeduid worden om te fungeren worden persoonlijk per mail, op de hoogte gebracht van hun aanduiding. Dit document zal gelden als toegangsbewijs voor het volledige weekend.
  • Officials die afmelden dienen zelf (of clubsecretaris) in te staan voor hun vervanging.

  Financiële bijdragen

  • Inschrijvingsgeld: Individueel: 7€ - Aflossingen: 10€.
  • Er worden geen boetes opgelegd bij overschrijding van limiettijden tijdens de wedstrijden.
  • De financiële bijdragen worden gefactureerd ná de kampioenschappen.
  • Financiële bijdragen voor buitenlandse teams moeten op voorhand gestort worden op volgend rekeningnummer: BE86 2900 1894 7050 - BIC GEBABEBB, mededeling: Vlaamse Kampioenschappen 2019 – ‘CLUBNAAM’

  Resultaten Swimrankings

  Binnenkort online

  Resultaten TopTime

  Binnenkort online

  Hotels

  Bij boeking vóór 14 januari 2019, kan u uw kamer voor de Vlaamse Kampioenschappen reserveren voor een speciale kamerprijs per nacht van:

  • single: 88 euro
  • double: 88 euro
  (exclusief City Tax: 2,39 euro per persoon per nacht)
  (inclusief uitgebreid ontbijtbuffet en gratis gebruik van fitnessruimte)

  Voor reservatie dient u het reservatieformulier in te vullen en dit door te sturen naar wauter.derycke@zwemfed.be vóór 14 januari 2019.

  Ramada Plaza Antwerpen
  Desguinlei 94
  2018 Antwerpen