UPDATE: Zomercriterium 2022

17
06

Swim Today, Swim Tomorrow, Swim Forever

We gaan er alles aan doen om – samen met jullie - van het Vlaams Zomercriterium 2022 een waar zwemfestival te maken. Stilaan krijgt alles vorm en we hebben dan ook een ‘playlist’ aan nieuwtjes die we op jullie willen loslaten…

Wil jij steeds op de hoogte blijven omtrent de meest recente nieuwtjes i.v.m. het Vlaams Zomercriterium 2022? Schrijf je dan via onderstaande knop in voor de nieuwsbrief!

HELP! (I need somebody...)

Om alles in goede banen te leiden, zijn we nog steeds op zoek naar helpende handen. Vanaf nu krijgen ook niet-zwemclubs de kans om hierop in te tekenen.

Don’t worry, be happy

Wil jij je zoon, dochter, broer, zus of kleinkind aan het werk zien? Dan proberen wij er voor te zorgen dat je zonder zorgen richting het evenement kan afzakken. Jij kan namelijk op voorhand je toegangsticket(s) en drankbon(nen) bestellen via onze webshop. Daardoor kan je snel(ler) en vlot(ter) naar binnen en hoef je geen minuut van de race van jouw zwemmer(s) te missen.

Out of space

‘We creëren ruimte voor zowel zwemmers al toeschouwers. Zwemmers/clubs kunnen terecht in de ‘kleine tribune, aan het klein bad en in de extra rustruimte. Het publiek kan zo alles vlot volgen vanuit de ‘hoofdtribune’. Stay tuned voor meer info, binnenkort!

Relax, take it easy

De ‘gewoonlijke bar’ in de tribune zal opnieuw aanwezig zijn om tussendoor een drankje te nuttigen… Maar om ook af en toe even de kans te krijgen om tot rust te komen, zal er voor deze editie ook een tweede (zomer)bar aanwezig zijn. Want ook jij wil uiteraard van je weekend genieten.

Naast ‘een natje’ zal er uiteraard ‘een droogje’ verkrijgbaar zijn. Zoet, hartig… Voor elk wat wils. Binnenkort meer nieuws!

A thousand miles

Tijdens het weekend van het Zomercriterium, is ook – zoals tijdens verschillende weekends deze zomer – Tomorrowland weer in het land. Antwerpen belooft dus gezellig druk te worden. Bovendien zal de ‘kleine parking’, die voor het complex ligt, voorbehouden worden voor officials en andere medewerkers en dienen als 'Kiss- and Ride'.

Graag geven we je dan ook enkele tips om vlot naar Antwerpen te geraken.

Slim naar Antwerpen

Hoe minder wagens, hoe meer ruimte. Dat spreekt voor zich. Probeer dus steeds om met zo veel mogelijk mensen samen in één auto te gaan zitten. Spreek binnen je club of streek af om samen te rijden. Het is goed voor het milieu én voor de gezelligheid/sfeer in je team.

Via slimnaarantwerpen.be, kan je heel wat mogelijkheden vinden om vlot van- en naar het Olympisch Zwemcentrum Wezenberg te geraken.

Trein & Tram

Je kan de trein nemen en afstappen in station Antwerpen-Zuid of Antwerpen-Centraal, waar je dan de tram 2 en 6 neemt richting Olympiade. Op minder dan 5 minuten wandelen van het zwembad kan je afstappen aan de halte ‘Antwerpen de Singel’.

Met de auto: Park- & Rides

Bezoekers die met de auto komen kunnen zich parkeren op één van de P+R’s rond Antwerpen. Er is een rechtstreeks verbinding vanuit de P+R Olympiade (tram 6 en 2), P+R Luchtbal (tram 6) en P+R Merksem (tram 2). Zowel op P+R Luchtbal als op P+R Merksem kan je op voorhand een plaatsje reserveren.

Met de auto: parkings in de buurt

In de buurt van zwembad Wezenberg kan je gebruik maken van de parking aan Desguinlei en de Konijnenwei. Vanaf daar kunnen de deelnemers en bezoekers te voet het zwembad bereiken.

Full comfort: parkeren aan de Singel

Wil je voor volledig comfort gaan? Kies dan voor parkeren aan de Singel, die naast Olympisch Zwemcentrum Wezenberg ligt. Voor slechts € 7,5 zal je daar de hele dag kunnen parkeren. Eerst kan je reserveren via deze link. Vervolgens stuur je ter bevestiging je naam en nummerplaat door naar Pascale Verbauwen. De parking werkt op nummerplaatherkenning dus reservatie is noodzakelijk!

(No) Smoke on the water

Om de honderden officials, trainers en begeleiders te voorzien van (gratis) drinkwater, gaan we een samenwerking aan met Water-Link. Zij leveren meer dan 1000l (!) drinkwater en kunnen dat water drinken uit de enige echte ‘officiële zwemfed drinkfles’! Deze drinkflessen zullen ook door zwemmers en bezoekers kunnen aangekocht worden. Houd onze kanalen in de gaten!