Organiseren Paco-feest? > Zwemmen > Voorwaarden

Volgende voorwaarden zijn verplicht om het doel van een Paco-zwemfeest te verwezenlijken:

Voor wie bestemd?
De Paco-zwemfeesten richten zich in eerste instantie naar 6- tot 12-jarigen. Maar ook oudere niet-vergunninghouders kunnen deelnemen. We raden aan om kinderen jonger dan 6 jaar niet te laten deelnemen aan zwemfeesten.
- 9- en 10-jarigen die in de loop van het Paco-sportseizoen overgaan van niet-vergunninghouder (NV) naar vergunninghouder (CV) kunnen gedurende dit seizoen nog deelnemen aan de Paco-zwemfeesten. De tijden zijn wel niet officieel, daar het niet over een officiƫle wedstrijd gaat. Indien in het bezit van een competitieverguning voor de aanvang van het nieuwe sportseizoen kan niet deelgenomen worden aan Paco-zwemfeesten.
- Andere vergunninghouders (CV) mogen NIET deelnemen aan Paco-zwemfeesten.

- Het Paco-zwemfeest heeft een niet-officieel wedstrijdkarakter. De gezwommen tijden worden niet erkend als officiƫle zwemtijden bij de 9- of 10-jarige deelnemende competitiezwemmers.
- De organiserende club kan niet-leden van de Vlaamse Zwemfederatie toelaten om deel te nemen aan het Paco-zwemfeest, de op te volgen richtlijnen voor de inschrijving en de nodige maatregelen voor de verzekering kan je uitgebreid nalezen in de informatiebundel.
- De organiserende club kan 'personen met een beperking' tussen de 6 en de 12 jaar toelaten om deel te nemen aan het Paco-zwemfeest.

Organisatorisch
- De benaming moet Paco-zwemfeest zijn. Je mag hier wel je clubnaam aan toevoegen.
- Het wedstrijdprogramma omvat de te zwemmen nummers, voor welke leeftijden en in welke volgorde. Respecteer hierbij volgende regels:

  • Laat alle vier de zwemslagen aan bod komen.
  • Bied korte sprintnummers aan, maar ook lange afstanden.
  • Geen 100m nummers voor 6-7 jarigen.
  • Beperk het zwemfeest tot maximum 2,5u.

- Het Paco-zwemfeest organiseer je afzonderlijk. Het invoegen van de wedstrijdnummers van het Paco-zwemfeest tussen de wedstrijdnummers van competitiewedstrijden of recreatieve wedstrijdnummers voor ander leeftijdsgroepen is niet toegestaan.

- Onder het motto: 'deelnemen is belangrijker dan winnen', krijgt iedere deelnemer een aandenken. Je kan gratis Paco-medailles aanvragen aan de Vlaamse Zwemfederatie.