Schoonspringen

U bent hier

Schoonspringen

Bevoegdheden

De bevoegdheden zijn:

  • beoordelaar schoonspringen
  • jurysecretaris schoonspringen
  • speaker schoonspringen
  • scheidsrechter schoonspringen

Jurycursus Beoordelaar Schoonspringen

De beoordelaar is een belangrijke schakel bij wedstrijden, een goede schoonspringwedstrijd kan niet zonder opgeleide beoordelaars. In deze cursus leer je alle facetten van het beoordelen van schoonspringen en wat er van een beoordelaar wordt verwacht tijdens een wedstrijd.

De VZF organiseert een jurycursus beoordelaar bij voldoende interesse. Kandidaten kunnen zich opgeven via deze link. De cursus neemt ongeveer 9u in beslag (3 x 3u of 2 x 4,5u)

Vragen of info? Mail naar els.audenaert@zwemfed.be.

Cursus jurysecretaris Schoonspringen

De cursus jurysecretaris duurt een volledige dag en wordt afgesloten met een schriftelijke test waarbij een springlijst wordt ingevuld. In de cursus leer je hoe een springlijst in elkaar zit en wat een jurysecretaris wel en niet moet doen tijdens een wedstrijd. Ook wordt achtergrondinformatie gegeven over hoe en wat rondom wedstrijden bij het schoonspringen waardoor het makkelijker wordt om te fungeren als
jurysecretaris.

Een schoonspringwedstrijd kan niet zonder een goede registratie van de cijfers en het jurysecretariaat zorgt daarvoor. Door secuur en aandachtig te werken is het mogelijk een wedstrijd soepel te laten verlopen en kunnen de spring(st)ers snel te horen krijgen wat de resultaten zijn. Daarmee is de jurysecretaris een belangrijke schakel bij wedstrijden.

Kandidaat om een volgende cursus te organiseren? Geef je naam dan op  via deze link en wij houden je op de hoogte (pas georganiseerd indien voldoende kandidaten).
Vragen of info? Mail naar els.audenaert@zwemfed.be.