Wanneer gaan de zwembaden terug open?

Wanneer gaan de zwembaden terug open?

“Wanneer gaan de zwembaden terug open?”

Een terechte vraag die we bijzonder graag positief zouden beantwoorden. We streven er met alle macht naar om de zwembaden vanaf 14 december terug te kunnen openen.

We zijn er ons van bewust dat zwemmen veilig is. De beleidsmakers weten dat ook. Dat er nu geen zwembaden open zijn heeft vooral te maken met het feit dat het financieel onhaalbaar is voor de overheid om de zwembaden enkel te openen voor -12 jarige clubzwemmers in kleine bubbels. Daarnaast moeten de coronacijfers ook verder dalen, vooraleer er versoepelingen kunnen doorgevoerd worden.

Achter de schermen werken wij aan een plan om, samen met alle betrokkenen uit de sector, de zwembaden meteen op 14 december te laten openen. Van zodra er meer nieuws is, brengen we jullie uiteraard op de hoogte. We vragen momenteel echter wel om nog even geduld te hebben. Blijf in beweging, zorg goed voor mekaar en respecteer de geldende maatregelen. Samen komen we hier zeker uit.

 

"Wat dan met wedstrijden?"

De Vlaamse zwemfederatie heeft beslist om dit kalenderjaar geen organisaties van wedstrijden meer toe te laten.
Wij vinden dat er een absoluut minimum van vier weken zwemtraining noodzakelijk is vooraleer er aan wedstrijden wordt deelgenomen.

De streefdatum voor de heropening van de zwembaden is momenteel 14 december, waardoor de eerste wedstrijden (onder voorbehoud) vanaf 9 januari 2021 zouden mogen plaatsvinden.