Koen Van Buggenhout stopt als technisch directeur van de VZF

Koen Van Buggenhout stopt als technisch directeur van de VZF

Koen Van Buggenhout stond aan het hoofd van de topsportwerking van de VZF sinds 2013. De Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016, met zilver voor Pieter Timmers op de 100m vrije slag en finales voor Louis Croenen op de 200m vlinderslag en de herenploeg op de 4 x 100m en 4 x 200m vrije slag, waren het hoogtepunt van zijn beleidsperiode, naast veelvuldig eremetaal bij Europese kampioenschappen. De Raad van Bestuur dankt Koen Van Buggenhout voor zijn tomeloze inzet en het vele werk van de afgelopen jaren.

Vanaf 1 september 2020 zal Lode Grossen in een overgangsperiode technisch directeur van de VZF worden. Grossen vervulde deze functie reeds van 2003 tot 2013 en werd nadien algemeen directeur van Gymfed. In samenwerking met algemeen directeur An Rydant zal hij werken aan een verdere professionalisering van onze sport en de federatie. Doel is de zwemtalenten op weg te zetten naar de komende Olympiades.  Hij zal hiervoor samenwerken met de zwemclubs, met hoofdcoach Ronald Gaastra, diens trainingsstaf en het team van de topsportschool.

Lode Grossen: “Na bijna acht mooie jaren bij Gymfed is het een uitdaging om terug te keren naar mijn eerste liefde en kijk ik er naar uit om mij in een overgangsperiode ten dienste te stellen van de zwemsport en de VZF. Ik ben geen tovenaar, maar wil met ambitie en voluntarisme, samen met het VZF-team en de clubs, bouwen aan toekomstige topprestaties”.

“De VZF is blij opnieuw met Lode te kunnen samenwerken en zijn meegenomen ervaring te gebruiken om verder te gaan op de nieuwe weg die we zijn ingeslagen. We staan immers voor grote en ambitieuze uitdagingen.”, besluiten algemeen directeur An Rydant en voorzitter Pieterjan Vangerven.

Perscontacten:

Pieterjan Vangerven
Voorzitter Vlaamse Zwemfederatie
0495 74 25 19

An Rydant
Algemeen Directeur Vlaamse Zwemfederatie
0473 52 06 06