Corona-update

Corona-update

Momenteel zijn de zwembaden dicht. VZF doet al het mogelijke om de periode, waarin geen zwemactiviteiten mogelijk zijn, zo kort mogelijk te houden. We houden jullie van mogelijke (gunstige) evoluties uiteraard op de hoogte.

Zoals voor andere sporten heeft Sport Vlaanderen een uitzondering bedongen voor elitesporters en beloftevolle jongeren.

In concreto zijn dit de elite-zwemmers die trainen onder leiding van headcoach Ronald Gaastra, de jongeren die zwemmen aan de topsportschool en de juniores I en II. Deze laatste groep zijn allemaal individueel op de hoogte gebracht dat zij deel uitmaken van deze selectie. Zij kunnen zich wenden tot de lokale overheid die beslist of deze zwemmers toelating krijgen tot het zwembad waar ze normaal trainen.

Maak je geen deel uit van bovenstaande selecties? De bestuurders en medewerkers van VZF hopen dat de situatie zich zo snel mogelijk normaliseert. Er zijn volgens ons voldoende inhoudelijke argumenten ter beschikking om, van zodra de globale gezondheidssituatie rond Covid 19 terug verbetert, een heropening van de zwembaden terug op de agenda te zetten. Dat zullen we dan ook doen. Neem contact op met je coach hoe je best kan trainen in deze periode. Doe mee met onze online bootcamps op woensdagavond en volg onze acties op Facebook en op de website. Zo blijf je op de hoogte en krijg je tal van tips en tricks.

Als federatie hebben wij er geen enkel belang bij om zwemmers af te remmen, maar dienen wij te allen tijde de regels van Sport Vlaanderen na te komen.

Ondertussen wensen we jullie allemaal een blijvende goede gezondheid en voldoende moed en onderlinge steun om door deze moeilijke tijden te raken.

Namens de bestuurders en medewerkers van VZF.