Belgische topzwemmers pieken naar drukke aprilmaand

Belgische topzwemmers pieken naar drukke aprilmaand

Onze zwemmers zijn momenteel op stage in Belek om zich optimaal voor te bereiden voor de Nordic Swim Tour en de Swim Cup in Eindhoven. De wedstrijden in april zijn een belangrijke graadmeter om te kijken hoe ver ze op dit moment staan. Ze kunnen zich op deze toernooien ook zowel plaatsen voor het WK deze zomer in Gwangju als voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

Van 1 tot 15 april vindt de tweede editie van de Nordic Swim Tour plaats. Een samenwerking tussen drie prestigieuze zwemwedstrijden: de Helsinki Swim Meet, het Bergen Swim Festival en de Malmsten Swim Open Stockholm. De finales van deze drie toernooien worden live uitgezonden op Eurosport.

De start wordt gegeven in Finland op de Helsinki Swim Meet van 1 tot 2 april. Kimberly Buys, Louis Croenen, Sébastien De Meulemeester en Fleur Vermeiren komen er in actie.
 
Daarna wordt er doorgevlogen naar Noorwegen waar van 5 tot 7 april het Bergen Swim Festival wordt georganiseerd.  Kimberly Buys, Louis Croenen, Sébastien De Meulemeester, Fleur Vermeiren, Pieter Timmers, Alexandre Marcourt, Thomas Thijs, Lorenz Weiremans en Lotte Goris gaan in Bergen op zoek naar mooie resultaten.

De afsluiter van de Nordic Swim Tour is de Malmsten Swim Open Stockholm. Van 12 tot 15 april komen volgende zwemmers in actie: Kimberly Buys, Louis Croenen, Sébastien De Meulemeester, Fleur Vermeiren, Pieter Timmers, Alexandre Marcourt, Thomas Thijs, Lorenz Weiremans en Lotte Goris.

Iets dichter bij huis nemen onze zwemmers van 12 tot 14 april deel aan de Swim Cup in Eindhoven. De wedstrijd maakt sinds dit jaar deel uit van de LEN swimming cup. Een Europees regelmatigheidscriterium met enkele grote zwemwedstrijden. Volgende zwemmers nemen er deel : Lander Mulkers, Noah Martens, Maarten Heuninck, Camille Bouden, Lana Ravelingien, Anke Geeroms, Dries Vangoetsenhoven en Jesse De Smedt.

Benieuwd wie van onze zwemmers zich nog bij deze voorlopige WK-selectie kan voegen: Louis Croenen op de 200 meter vlinderslag, Kimberly Buys op de 50 en 100 meter vlinderslag, Valentine Dumont op de 200 meter vrije slag, Fleur Vermeiren op de 50 meter schoolslag en Fanny Lecluyse op de 50 en 200 meter schoolslag.

Hopelijk is de WK-selectie tegen eind april nog een stuk groter!!