13 wedstrijdrecords tijdens Vlaamse Jeugdkampioenschappen

13 wedstrijdrecords tijdens Vlaamse Jeugdkampioenschappen

Het Wezenbergzwembad in Antwerpen was afgelopen weekend opnieuw het decor voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. De beste zwemmers en zwemsters van 11 tot 14 jaar konden zich op de verschillende afstanden meten met elkaar. De wedstrijd blijft het jaarlijks hoogtepunt voor alle jonge zwemliefhebbers. Het werd een enorm interessant weekend waarin er enkele mooie resultaten werden gezwommen.

Sander Talloen( FIRST) en Roos Vanotterdijk (DMB) waren de uitblinkers met elk maar liefst 6 gouden medailles. Ook Runar De Meulenaere ( IKZ) en Bere Waerniers ( AZ) zwommen enkele fantastische resultaten en namen 5 gouden medailles mee naar huis.  

Gedurende het hele weekend werden er maar liefst 13 wedstrijdrecords gezwommen. Bere Waerniers zorgde voor een nieuwe toptijd op de 100 meter, 200 meter en 400 meter vrije slag. Sander Talloen op de 100 meter rugslag en de 200 en 400 meter wisselslag. Thijs Van Cleven (BZK) heeft de nieuwe toptijd op de 100 en 200 meter vlinderslag. Roos Vanotterdijk op de 100 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Op de 200 meter rugslag zorgde Lie Mattheeuws (Mega) voor een nieuwe toptijd en Ante Van Dooren (Shark) scoorde op de 100 en 200 meter schoolslag. 

Shark was de grote slokop tijdens de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Met 28 medailles deed de club uit Nijlen het net iets beter dan Meetjesland-Gent Alliantie zwemteam die er 25 behaalden. Ook de Izegemse Krekel Zwemmers en de  Zwemvereniging De Meerkoet Bree haalden een mooi resultaat met respectievelijk 15 en 16 medailles.

Maar liefst 60 clubs vaardigden minstens 1 zwemmer af. Grote dank aan alle deelnemende ploegen.