NIEUW! Leren Zwemmen: praktische leidraad

Hét hulpmiddel om kinderen op een verantwoorde en beproefde manier watergewend, waterveilig en zwemvaardig te maken. EDITIE 2021
44,95
Leren Zwemmen

Leren Zwemmen: praktische leidraad

Met ‘Leren Zwemmen: praktische leidraad’ vulde de zwemfed eind 2018 een leemte in: we brachten een gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk hulpmiddel op de markt om kinderen op een verantwoorde en beproefde manier te leren zwemmen. Dit binnen de krijtlijnen van een eigentijdse ontwikkelingsvisie: door een speelse en veelzijdige kennismaking met het water, elk kind veilig en vaardig maken in minimaal één officiële zwemslag.

De leidraad is het resultaat van een jarenlang verbeterproces in en naast het zwembad, waartoe de aanzet werd gegeven door de herwerking van de opleiding Initiator Zwemmen (zwemfed en Vlaamse Trainersschool, Sport Vlaanderen) en de oprichting van de Antwerpse Zwemschool (zwemfed en Sporting A). Onze ambitie: de doelstellingen van het waterwennen, veilig zwemmen en genormeerd zwemmen vertalen in oefenstof, uitgewerkt in vijf lessenreeksen van elk 10 lessen. De specifieke opbouw van de lessen en de koppeling aan de volledige ISB-zwembrevettenlijn maken van ‘Leren Zwemmen’ een uniek en veelzijdig product, dat in alle contexten kan worden gebruikt (school, club, en privé).

‘Leren Zwemmen’ biedt enerzijds een houvast voor elke beginnende lesgever die op zoek is naar een kwalitatieve en beproefde methode om kinderen te leren zwemmen. Anderzijds biedt ‘Leren Zwemmen’ de meer ervaren lesgever heel wat nieuwe inspiratie. Bovendien laat de leidraad ruimte voor het leggen van persoonlijke accenten alsook voor aanpassingen in functie van de meest uiteenlopende lesvariabelen zoals groepsgrootte, infrastructuur, tijd, enz.

Eind 2021 werd de tweede editie gelanceerd, met heel wat nieuwigheden.

Referentie

De Wandel, D., Vandamme, G., & Van Bruyssel, K. (2021). Leren Zwemmen: praktische leidraad (2de ed.). Vlaamse Zwemfederatie vzw. ISBN 978–94–644–4012–6

Wil je graag het boek aankopen?

Vul dan dit bestelformulier in.

Het boek kost 44,95 euro incl BTW en kan voor deze prijs aangekocht worden op onze evenementen of opgehaald worden op ons kantoor in Merelbeke, Burgemeester Maenhoutstraat 100-102 elke donderdag tussen 9 en 17 uur. Betalingen kunnen vooraf of ter plaatse gebeuren.

Mits tussenkomst in de verzendkosten van 8 euro sturen wij uw exemplaar ook graag op nadat uw storting van 52,95 euro is ontvangen.

Schrijf het verschuldigde bedrag over op ons rekeningnummer:

Vlaamse Zwemfederatie: BE86 2900 1894 7050 (BIC-code: GKCCBEBB)
Mededeling: LZ + voornaam/naam 
BTW BE 0417.958.944

Indien u meerdere exemplaren wenst, zijn volgende prijzen van toepassing:

  • 2 stuks: 44,95 euro per exemplaar + 8 euro verzendingskosten
  • 3 tot 5 stuks: 44,95 euro per exemplaar + 10 euro verzendingskosten
  • Voor buitenlandse verzendingen of bestellingen van meer dan 5 stuks, gelieve contact op te nemen op via mail.

Indien u 10 stuks bestelt, ontvangt u 1 exemplaar gratis.

Alvast veel lees- en lesplezier gewenst!