Kies kleur tegen pesten

Aan de hand van 10 bouwstenen en opdrachtjes kan je met je club een heel jaar werken rond een anti-pestbeleid binnen jouw werking. Laat je maandelijks inspireren bij het aanpakken en vooral voorkomen van pesten.

Je vindt alles op kieskleurtegenpesten.be/een-jaar-lang.

De poster van deze campagne is verkrijgbaar via kieskleurtegenpesten.be/shop.

Een jaar lang tegen pesten

EVS-campagne zwemfed

Het is belangrijk dat alle personen die betrokken zijn bij onze sport samenwerken en er zo voor zorgen dat er een sportklimaat is binnen de zwemsport met aandacht voor:

  • persoonlijke integriteit van de sporters (fysieke, psychische en seksuele)
  • fair play
  • sociale integriteit (solidariteit/diversiteit en inclusie)

Als sportfederatie vinden we het heel belangrijk dat al onze leden terecht komen in een gezond en veilig klimaat. De postercampagne 2019 geeft per maand tips om 'Samen te werken aan onze zwemsport' in een ethisch kader. 

EVS-campagne 2019

Als sportfederatie vinden we het heel belangrijk dat al onze leden terechtkomen in een gezond en veilig klimaat. De postercampagne 2018  bevat maandelijkse affiches gericht op ‘waarden en normen’ op kindermaat samen met instrumenten die de begeleiders kunnen inzetten om het thema bespreekbaar te maken.

EVS-campagne 2018

Is kiezen verliezen?

Trainers spelen een belangrijke rol bij het creëren van een gezond en ethisch sportklimaat. Aan de hand van een tiental thema's, ideeën en praktijkvoorbeelden toont Sport Vlaanderen hoe je er als trainer voor kan zorgen dat je sporters op een evenwichtige wijze met elkaar laat kampen.

Toolkit Grensoverschrijdend gedrag voor sportclubs

De Toolkit Grensoverschrijdend gedrag helpt sportclubbesturen bij het voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag in de sport. De Toolkit bestaat uit 6 stappen en per stap zijn er een aantal ondersteunende instrumenten. Afhankelijk van de capaciteit en het engagement binnen jouw club kan je basisacties nemen, iets meer doen of een totaalaanpak uitwerken.

Download hier de toolkit.