WATERPOLO TALENT ACADEMY- jongens & meisjes U13/U15/U17

U bent hier

WATERPOLO TALENT ACADEMY- jongens & meisjes U13/U15/U17

Bekijk dit filmpje en duik mee in de wondere wereld van de Waterpolo Academy!  

Sinds 2014 zijn grote stappen vooruit gezet enerzijds op vlak van de continuïteit en anderzijds op vlak van de uitbouw van de waterpoloselectiewerking waarbij de Vlaamse Zwemfederatie, als partner van de KBZB, altijd blijft inzetten op jongens én meisjes met een gezond evenwicht tussen de sportieve ambities en het noodzakelijk realisme.  Koken kost geld, dus ook een ambitieus plan.  Toch tracht VZF steeds een kwaliteitsvol programma aan te bieden, mogelijks met de nodige creativiteit en steeds in nauw overleg met de clubs en de sportcommissies.

Vanaf september 2019 wordt de waterpolo talentdetectie- en ontwikkeling van de VZF ondergebracht onder de noemer WATERPOLO TALENT ACADEMY voor zowel jongens áls meisjes voor de leeftijdscategoriën U13, U15 en U17.  Met als groot doel talenten klaar te stomen voor de KBZB selectiewerking en nationale ploegen in samenwerking met de selectiewerking van de Waalse zwemfederatie FFBN.

De trainingsdagen van de Waterpolo Talent Academy gaan door op één centrale locatie met een dagprogrammatie waardoor het beschikbare werkingsbudget efficiënt wordt ingezet voor accommodatie en technische omkadering.

De omkadering wordt overkoepelend ingezet voor de volledige Academy werking en zal bestaan uit een sporttechnisch coördinator, een hoofdcoach, assistent-trainers, conditietrainer/ kiné, keepertrainer en team manager zodat kennis snel kan worden gedeeld en een sportieve lijn kan worden gevolgd.

De deelnemerslijst  is nooit definitief en kan evolueren in de loop van het seizoen in overleg met de trainers op basis van fysiek, techniek, tactiek én niet onbelangrijk de juiste attitude.

Het programma kan evolueren in tijd en aangevuld worden met bijkomende nuttige activiteiten.

Een dag in onze Waterpolo Talent Academy wordt samengesteld uit volgende activiteiten: 

  • theorie (bv. videoanalyse)
  • droogtraining ( bv. krachttrainning)
  • "natte training" (bv. training, wedstrijd)
  • rust
  • maaltijd

In de WATERPOLO OPEN ACADEMY organiseert VZF met open inschrijvingen clinics met dezelfde trainers  om jullie vaardigheden te verbeteren zodat een overstap naar de TALENT ACADEMY voor iedereen een mikpunt kan blijven.

Voor deelname aan de WATERPOLO ACADEMY wordt een financiële bijdrage gevraagd aan de spelers. Zie informatie in afsprakennota

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier!

VZF engageert zich om dit ambitieus plan stap-per-stap naar de meest optimale omstandigheden te realiseren.  

Alle deelnemers worden verplicht via deze link op te geven wanneer zij aanwezig/afwezig zijn op de activiteiten. 

Documenten

Nieuwsbrieven

Contactpersoon/coördinatie Vlaamse Zwemfederatie

Wim Symoens

Sporttechnisch medewerker waterpolo
wim.symoens@zwemfed.be