Algemeen

U bent hier

Algemeen

Intro G-zwemmen

G-zwemmen is de overkoepelende term voor zwemmen beoefend door mensen met een beperking. Zwemmen is een sport voor iedereen! Ook mensen met een beperking moeten de kans krijgen om hun favoriete sport op een ideale manier uit te oefenen. Zuiver voor het plezier, met de nodige competitie of gewoon om je beter in je vel te voelen.   

Samenwerking Parantee-Psylos

De samenwerking met Parantee-Psylos vzw startte in 2007. Parantee-Psylos is de unisportfederatie voor personen met een beperking in Vlaanderen. De federatie creëert kansen zodat alle personen met een beperking volgens hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen.

Vanaf 2017  verankerde de Vlaamse  overheid het integratiebeleid van Parantee-Psylos in het nieuwe decreet voor de georganiseerde sportsector als extra basisopdracht. Met de samenwerking zet Parantee-Psylos sportfederaties aan om G-sport te integreren in de volledige basiswerking.

Sinds 2017 is er een intensere samenwerking met de Vlaamse Zwemfederatie met als doel de verwezenlijking van volledige integratie G-zwemmen.

Club zoeken

Ben je op zoek naar een zwemclub met een G-werking?
Kijk op de website van Parantee-Psylos en vind een club in je buurt!

Aansluiting G-zwemmers

Met de registratie van G-zwemmers in Assist kan de VZF op termijn informatie over G-sport en G-zwemmen gericht verspreiden. Bv. data van interessante G-zwemsportopleidingen, info over financiële ondersteuningsmogelijkheden, wedstrijdaanbod G-zwemmen,...
Daarnaast geeft het ook interessante informatie voor het verdere G-sportbeleid van de VZF.

Contact

Pascale Verbauwen
pascale.verbauwen@zwemfed.be