VZF-Persbericht: Topsport Zwemmen Antwerpen. 1 structuur, 1 ploeg, 1 ambitie!

VZF-Persbericht: Topsport Zwemmen Antwerpen. 1 structuur, 1 ploeg, 1 ambitie!

Hoofdcoach Rik Valcke en Vlaamse Zwemfederatie uit elkaar na gezamenlijke beslissing.
Ronald Gaastra opnieuw Hoofdcoach Vlaamse Zwemfederatie vanaf 01/10/2018.
Unieke samenwerking tussen de topsportwerkingen van de Vlaamse Zwemfederatie en van de zwemclub BRABO Antwerpen op vlak van topsport zwemmen.

Europese Kampioenschappen zwemmen Glasgow

Tijdens de Europese Kampioenschappen zwemmen afgelopen zomer waren de ambities van de Belgische zwemploeg hoog: finaleplaatsen voor de estafetteploegen die aantraden met een groot aantal beloftevolle jongeren en medailles voor onze gevestigde waarden. “Vaandeldrager Pieter Timmers gaf forfait omwille van ziekte, maar Louis Croenen werd opnieuw vierde op zijn 200 vlinderslag. Fanny Lecluyse behaalde de finale op de 200 schoolslag en Kimberly Buys pakte op de slotdag knap een bronzen medaille op de 50 vlinderslag. Het feit dat de estafetteploegen niet wisten door te stoten ligt echter niet in de lijn van onze ambities. Een aantal beloftevolle jongeren maakten een mooie progressie afgelopen seizoen, maar dit werd onvoldoende verzilverd tijdens de Europese Kampioenschappen zwemmen. Na afloop van deze kampioenschappen werd duidelijk dat er voor een andere structuur gekozen moest worden.”, aldus Technisch Directeur Topsport Koen Van Buggenhout.

Topsport Zwemmen Antwerpen

Rik Valcke behaalde de afgelopen drie Olympiades knappe resultaten met zijn pupillen en verdient hiervoor alle respect. Na uitgebreid overleg werd de gezamenlijke beslissing genomen door Rik Valcke en de Vlaamse Zwemfederatie om van koers te wijzigen en de samenwerking stop te zetten. De Vlaamse Zwemfederatie bedankt Rik Valcke uitdrukkelijk voor zijn jarenlange inzet voor het Vlaamse topzwemmen!

De topsportwerkingen van de Vlaamse Zwemfederatie en van zwemclub BRABO Antwerpen delen dezelfde passie en ambitie en zullen met de steun van het BOIC, Sport Vlaanderen en Stad Antwerpen voortaan de krachten bundelen in één nieuwe topsportstructuur: Topsport Zwemmen Antwerpen. Ronald Gaastra, die eerder Frederik Deburghgraeve en Pieter Timmers naar Olympisch eremetaal leidde, wordt aangesteld als Hoofdcoach.

“Dit is een hele uitdaging, maar ik neem deze met heel veel enthousiasme aan. Het Vlaamse topzwemmen wordt op deze manier nog meer verankerd in Antwerpen in een unieke topsportstructuur. We willen onze estafetteploegen terug op de kaart zetten na 2 jaar afwezigheid en ook met onze toppers willen we nog stappen hogerop zetten. We hebben er veel zin in en gaan er alles aan doen om samen onze doelen te bereiken”, aldus nieuwe Hoofdcoach Ronald Gaastra.

Contact

Ronald Gaastra - Hoofdcoach - 0475/70.02.42
Koen Van Buggenhout - Technisch Directeur Topsport - 0494/59.99.48