VTS Plus - Coach met de M-Factor Workshop

VTS Plus - Coach met de M-Factor Workshop

Voor een coach is het een droom om dagelijks met gemotiveerde sporters te kunnen werken. Jongeren die juist geprikkeld worden, hebben meer goesting om te sporten. Sporters met goesting amuseren zich niet enkel meer, ze zetten ook betere prestaties neer en houden vol bij tegenslag. Deze goesting om te sporten staat in contrast met de motivatie om te sporten. Jongeren kunnen teveel druk ervaren om te presteren en vol te houden vanwege hun coach of ouders. Zo kunnen jongeren zich inspannen om hun coach of hun ouders te plezieren, om kritiek te vermijden of om te bewijzen dat ze getalenteerde spelers zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat moetivatie samenhangt met een grotere kans op drop-out en sneller de deur opent voor faalangst en agressief spel. Een coach met de M-factor weet het plezier en de goesting om te sporten te versterken, eerder dan druk te zetten en de moetivatie te verhogen.

Het traject om een coach met de M-factor te worden, bestaat uit twee luiken, namelijk een initiatiesessie en een reeks van drie workshops. De doelstelling van de initiatiesessie is het meegeven van relevante kennis rond het motiveren van sporters. De doelstelling van de drie daaropvolgende workshops bestaat erin om de vaardigheden van jeugdcoaches te versterken, om zo hun M-factor ook in de praktijk te verhogen.

Morgen 26 september 2017 vindt er een dergelijke bijscholing plaats in Gent.

Er volgen er (door de VTS georganiseerd) nog twee in 2018: te Genk in het voorjaar en te Mortsel in het najaar. Deze workshops zijn een aanrader voor onze jeugdlesgevers en –trainers en worden erkend voor 3 bijscholingsuren.

Inschrijven kan via deze link.