Verslag EK Kopenhagen dag 1

Verslag EK Kopenhagen dag 1

Nadat de Belgische ploeg dinsdag met een dag vertraging aankwam in Kopenhagen, was het woensdag in de series meteen vol aan de bak. In de 100m vlinderslag deed Sébastien De Meulemeester zijn eerste internationale ervaring op bij de senioren, zijn tijd 52,79. Ook Louis Croenen en Emmanuel Vanluchene gebruikten dit nummer om aan de wedstrijdomstandigheden te wennen, zij zwommen respectievelijk 52,27 en 51,23. Voor Emmanuel was dit goed voor een plaats in de halve finale, waarvoor hij verstek liet gaan om zich volledig te focussen op de aflossing 4x50m vrije slag, knap!

Op de 50m schoolslag kwam Basten Caerts in actie, zijn tijd 27,21. Basten haalt hiermee niet het niveau van de worldcups van afgelopen zomer wat logisch is, Basten is nog herstellende van koorts afgelopen week.

De 4x50m vrije slag heren (Jasper Aerents, Emmanuel Vanluchene, Dries Vangoetsenhoven en Pieter Timmers) plaatsen zich knap als 6de voor de finale in een tijd van 1:26,11. In de finale verbeterde hetzelfde kwartet zich tot 1:25,92, goed voor de 7de plaats! Met onder meer ook nog Sébastien De Meulemeester en Alexandre Marcourt hebben we alvast goede kansen om de komende jaren ook op de lange baan te scoren met de aflossing 4x100m vrije slag heren.