Open water - SWEM, verslag 07/07/2018

Open water - SWEM, verslag 07/07/2018

Zaterdag 07/07/2018: een datum die bij velen aangestipt stond met rood in de agenda, een datum waar we met velen reikhalzend naar uitgekeken hebben.
De dag waarop het nieuwe open water seizoen van start ging!

Zoals gewoonlijk werd de start gegeven in Lokeren, een organisatie van SWEM.

Om 10u00 was het dan zover. Van zodra de kamprechter en de starter de naamafroeping en het parcours uitgelegd hadden, werd het eerste startschot/fluitsignaal van het nieuwe seizoen gegeven.
De eerste zwemmers begonnen in het warme water (24,5 graden!) aan hun lange afstand, 5000m vrije slag en 3000m vrije slag of schoolslag.
Naarmate de voormiddag vorderde, verdwenen de grijze wolken en kwam de zon er door, waardoor het lekker toeven was in het water.

Na een middagpauze was het de beurt voor de zwemmers die liever de korte afstand zwemmen. Onder een stralende zon hebben jong en oud het beste van zichzelf gegeven.
Traditioneel was de laatste zwemactiviteit de zwemjogging. 750m die door iedereen op zijn of haar eigen tempo kon afgelegd worden.

Om de dag af te sluiten hebben we onze hongerige magen gevuld met warme beenhesp en een groot assortiment aan koude groentjes. Smakelijk eten en gezellig samenzijn hoort er ook altijd bij.

Het was een mooie start van het nieuwe open waterseizoen, met tevreden zwemmers, veel onderlinge strijd en fairplay.

En een dikke proficiat voor de prima organisatie van de mensen van SWEM.
Op naar volgende week in Waasmunster, een organisatie van LZV.