Eerste fase wachtlijst online op 14 november 2017

Eerste fase wachtlijst online op 14 november 2017

Op dinsdag 14 november 2017 zal een eerste fase van de nieuwe Wachtlijst online gezet worden. De weken nadien zal de Wachtlijst stap voor stap uitgebreid worden met enkele extra toepassingen.

We hebben bij deze nieuwe versie ons best gedaan om zoveel mogelijk te luisteren naar de suggesties die we de afgelopen jaren ontvangen hebben. Eén van de belangrijkste aanpassingen t.o.v. de oude versie, is dat je vanaf nu zelf zal kunnen bepalen welke velden al dan niet opgenomen worden in het webformulier en welke velden daarvan al dan niet verplicht dienen ingevuld te worden. In deze eerste fase gaat het voorlopig nog om eenvoudige tekstvelden, maar de weken nadien zal het mogelijk worden om hier ook te kiezen voor keuzelijsten of keuzevakjes. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om zelf automatische mails in te stellen naar personen die het webformulier ingevuld hebben.

Omdat deze aanpassingen betrekking hebben op heel wat andere zaken in Assist, zoals het opslaan en beheren van personen en leden, zullen ook in die rubrieken enkele pagina’s aangepast worden. Ook daar verandert één en ander, zoals het opslaan en koppelen van personen en leden aan gezinnen. Voortaan zal dit een pak eenvoudiger worden door per persoon of lid een nieuwe ‘gezins-knop’ te introduceren.

De update die we online zetten, is wellicht één van de grootste updates van de afgelopen jaren. We zijn deze weken volop in de weer om alles zo goed als mogelijk door te testen. In de week van 6 november geven we een aantal zwemclubs ook al toegang tot onze test-omgeving om hen de kans te geven op hun bestaande data alles grondig door te testen. En ondanks deze inspanningen, zal de kans nog steeds bestaan dat er hier en daar een fout in de code naar boven komt als we deze update effectief online zetten. Mogen we je in zo’n geval vragen om dit meteen te melden zodat we dergelijke fouten zo snel als mogelijk kunnen oplossen. Onze programmeur staat klaar om alles zo vlot als mogelijk te laten verlopen.

Je kan steeds vragen stellen via het support-forum: http://www.zwemfed.be/support