8 weeks to European Championships Swimming Glasgow 2018

8 weeks to European Championships Swimming Glasgow 2018

Vandaag stellen we de eerste 2 van de 13 atleten voor van de Vlaamse Zwemfederatie die zich hebben geplaatst voor de Europese Kampioenschappen zwemmen (EK zwemmen), die doorgaan van 3 t.e.m. 9 augustus 2018 in Glasgow.

Lotte Goris (BRABO) en Camille Bouden (ZB) zijn beloftevolle Vlaamse jeugdzwemmers uit de Topsportschool zwemmen die sinds hun eerste internationaal jeugdkampioenschap in 2015 een knap internationaal parcours hebben afgelegd, met onder meer medailles op de Europese Juniorenkampioenschappen zwemmen (EJK zwemmen) in de aflossingsploegen dames. Hun voorlopig hoogtepunt bij de senioren behaalden Lotte en Camille op de EK zwemmen in 2016 in Londen (GBR) met een finaleplaats op de 4x200 vrije slag dames. Beiden zijn ze houder van het Belgisch record op de 4x200 vrije slag dames in nationaal ploegverband. Het mag dan ook niet verwonderen dat Lotte en Camille hun selectie voor de EK zwemmen in Glasgow van deze zomer behaalden via de 4x200 vrije slag dames, waarop opnieuw een finaleplaats geambieerd wordt. Lotte zal verder uitkomen op de EK op de 4x200 vrije slag gemengd en op de 200 vrije slag, Camille op de 400 vrije slag.

Camille Bouden is deze zomer tevens geselecteerd voor de EJK zwemmen in Helsinki (FIN), waar ze zal uitkomen op de 200 vrije slag en de 400 vrije slag.

De volledige selectie is te raadplegen via deze link.

Een overzicht van de atleten is te raadplegen via deze link.

Alle succes gewenst in Helsinki en Glasgow!