6 weeks to European Swimming Championships Glasgow 2018

6 weeks to European Swimming Championships Glasgow 2018

Vandaag stellen we de volgende 2 atleten voor van de Vlaamse Zwemfederatie die zich hebben geplaatst voor de Europese Kampioenschappen zwemmen (EK zwemmen), die doorgaan van 3 t.e.m. 9 augustus 2018 in Glasgow.

Lorenz Weiremans (BRABO) en Thomas Thijs (ZGEEL) zijn beloftevolle Vlaamse jeugdzwemmers die een verleden hebben in de Topsportschool zwemmen in Antwerpen. Lorenz beleefde zijn voorlopig hoogtepunt in 2016 op de EK zwemmen, waar hij als lid van de 4x200 vrije slag een zilveren medaille behaalde! In datzelfde jaar selecteerden Lorenz en Thomas zich voor de Wereldkampioenschappen zwemmen korte baan (WK zwemmen korte baan) in Windsor (CAN). De 4x200 vrije slag met onder meer Lorenz en Thomas kon zich plaatsen voor de finale en werd daarin achtste.

Dit jaar selecteerden Lorenz en Thomas zich voor de EK zwemmen in Glasgow via de aflossing 4x200 vrije slag heren. Mede door hun prestaties kunnen we na één jaar onderbreking in 2017 weer een 4x200 vrije slag heren afvaardigen naar een internationaal seniorentornooi. Het betreft een volledig nieuwe ploeg beloftevolle jongeren die de ambitie hebben om onder meer met deze ploeg in de voetsporen te treden van hun voorgangers, op de komende EK zwemmen wordt dan ook een finaleplaats geambieerd op de 4x200 vrije slag heren. Lorenz en Thomas zullen verder uitkomen op de EK zwemmen op de 200 vrije slag.

De volledige selectie is te raadplegen via http://www.belswim.be/uploads/files/BEL_SWI-OW_Select_EC-Glasgow2018.pdf

Alle succes gewenst in Glasgow!