4 weeks to European Swimming Championships Glasgow 2018

4 weeks to European Swimming Championships Glasgow 2018

Vandaag stellen we de volgende 2 atleten voor van de Vlaamse Zwemfederatie die zich hebben geplaatst voor de Europese Kampioenschappen zwemmen (EK zwemmen), die doorgaan van 3 t.e.m. 9 augustus 2018 in Glasgow.

Emmanuel Vanluchene (GOLD) en Jasper Aerents (BZK) zijn Vlaamse elitezwemmers, beiden werden ze t.e.m. 2016 begeleid in de elitewerking van de Vlaamse Zwemfederatie. Jasper Aerents heeft een opleiding gevolgd in de Topsportschool zwemmen in Antwerpen. De rijk gevulde internationale carrière van deze leeftijdsgenoten is onlosmakelijk verbonden met de internationale successen van de Belgische aflossingsploegen 4x100 en 4x200 vrije slag heren van de afgelopen jaren. Beiden behaalden met deze ploegen een bronzen medaille op de Europese Kampioenschappen zwemmen (EK zwemmen), respectievelijk brons voor Emmanuel in 2014 in Berlijn (4x200) en brons voor Jasper in 2016 in Londen (4x100). Absolute hoogtepunten waren de finales die bereikten op de Olympische Spelen: Emmanuel was goed voor twee finales in 2016 in Rio (4x100 en 4x200 vrije slag heren), Jasper bereikte op zijn beurt met de 4x100 vrije slag heren tweemaal de finale, met name op de Olympische Spelen in Londen en in Rio!

Dit jaar selecteerden Emmanuel en Jasper zich voor de EK zwemmen in Glasgow via de aflossingsploeg 4x100 vrije slag heren. Als ‘anciens’ wensen ze hun ervaring door te geven aan de beloftevolle jongeren en ambiëren ze uiteraard opnieuw de finale. Emmanuel en Jasper zullen verder uitkomen op de EK zwemmen op de 100 vrije slag.

De volledige selectie is te raadplegen via deze link.

Alle succes gewenst in Glasgow!