Reglementen

U bent hier

Reglementen

Reglementen

Alle officiële wedstrijden in België worden gespeeld volgens de algemene FINA wedstrijdreglementen rekening houdend met de aanvullingen en uitzonderingen opgelegd door de Nationale Sportcommissie Waterpolo. Het FINA-wedstrijdreglement vind je terug via de website www.fina.org.

De organisatie van de competitie is vertaald in de 'Handleiding voor officiële waterpolo wedstrijden in Belgie'. We verwijzen ook naar het Intern- en Sportreglement van de KBZB waarin enkele hoofdstukken met betrekking tot waterpolo staan.

Alle documenten zijn te vinden op de website van de KBZB. Je kan deze reglementen terugvinden op de website www.belswim.be.

Bijeenkomst reglementswijziging U13 competitie vanaf volgend seizoen

Op zondag 30 maart wordt er te Mechelen (Geerdegemvaart) een bijeenkomst georganiseerd waar de nieuwe reglementen toegelicht en gedemonstreerd worden. Deze start om 11u met een theoretisch gedeelte, om 12u wordt er in het zwembad met de nieuwe reglementen “geëxperimenteerd” om na te gaan of er hier en daar specifieke richtlijnen of aanvullingen nodig zijn.

Het is belangrijk dat alle clubs die deelnemen aan de U13 competitie om aanwezig te zijn! Inschrijven kan via deze link
Clubs kunnen hun feedback geven en dit wordt getoetst aan de praktijk. Gelieve je feedback reeds door te geven via het inschrijvingsformulier.

Toelichting wijziging U13 competitie vanaf volgend seizoen

De Nationale Sportcommissie Waterpolo heeft op haar vergadering in december beslist om voor het seizoen 2014-2015 enkele veranderingen voor de U13 competitie door te voeren, die het waterpolospel voor deze leeftijd positief beïnvloeden en de overgang van U11 naar U13 beter maken. De belangrijkste wijzigingen zijn het kleiner speelveld, de kleinere doelen en het spelersaantal (5 tegen 5 met vaste doelman).

Wijziging U13 competitie (.pdf)

Clubs die deelnemen aan de U13 competitie worden aangeraden tijdig de nodige maatregelen te treffen.

Ter info:

  • Het aantal vast op te geven spelers zal dan ook 5 worden zoals bij U11.
  • Kost per doel = +/- 345 euro bij Varitech. Actieprijs binnen deze reglementswijziging bedraagt 240 euro, die zal lopen tot eind mei. Mail naar varitech.bvba@telenet.be indien je geïnteresseerd bent. Indien er veel bestellingen binnen komen is het mogelijk dat de prijs nog zal zakken.
  • Indien geen ankerpunten aanwezig zijn kunnen de doelen bevestigd worden met verzwaarzakken of in sommige gevallen aan de overloop. Dit vermijdt onderhandelingen met de gemeente om nieuwe ankerpunten te boren.