Beachwaterpolo

U bent hier

Beachwaterpolo

 

Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie en The Waterpolo Network lanceren in de zomer van 2019 voor het eerst Beachwaterpolo in Vlaanderen.  Beachwaterpolo is een innovatieve sport met een hoog spektakelgehalte. De lancering van deze variant van traditioneel waterpolo brengt de sport van in het zwembad naar het grote publiek. De eenvoudige regels laten toe dat iedereen na een paar minuten de wedstrijd kan volgen en als supporter actief kan deelnemen aan de beleving.

Dankzij Sport Vlaanderen en met de ondersteuning van de Vlaamse Zwemfederatie kunnen we met Beachwaterpolo een vliegende start nemen.  In de zomer van 2019 worden reeds vier try-out tornooien georganiseerd op ongewone toplocaties.

De kick-off is voorzien op zaterdag 10 augustus 2019 in de haven van Nieuwpoort. 

Teams worden samengesteld uit minimum 5 en maximum 9 spelers.  Gemengde ploegen zijn toegelaten.  Beachwaterpolo is laagdrempelig en daarom stimuleren we ook om buiten de clubstructuren in te schrijven.  Wie wil deelnemen, maar geen ploeg heeft kan zich steeds aanmelden. Ook spelers die zijn aangesloten bij diverse clubs kunnen samen deelnemen. 

Deelname is volledig gratis.   

Programma
• 10-11 augustus te Nieuwpoort-Jachthaven
• 17 augustus te Kortrijk-Broelkaai (stadscentrum)
• 23 augustus te Gent-domein Blaarmeersen (deel van internationaal waterpolotornooi)
• 24 augustus te Willebroek-domein Hazewinkel (tijdens de Belgische Openwater zwemkampioenschappen)

Meer info en inschrijvingen op www.beachwaterpolo.vlaanderen
Voor meer toelichtingen en vragen neem gerust contact met Wim.Symoens@zwemfed.be of 0475/96.76.09